Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a anuntat ca vor fi dezvoltate noi proiecte informatice, precum: proiect pentru prescriptiile medicale si un portal pentru asigurati.

“Pentru 2015, avem in derulare proiecte informatice extrem de importante: un proiect pentru prescriptiile medicale, altele decat cele decontate. Deci, pentru orice fel de prescriptie medicala, va exista sistem electronic: bilet de trimitere electronice; extinderea dosarului electronic. (…) Un alt proiect este un portal pentru asigurati, in care acestia pot sa gaseasca toate informatiile de care au nevoie, pot sa consulte tot ce inseamna activitatea CNAS”, a explicat presedintele Casei Nationale.

In ceea ce priveste extinderea dosarului electronic de sanatate, aceasta masura se refera la integrarea intregului istoric medical al pacientilor.

“Pot sa va spun ca la acet moment sunt peste 3,5 mil de dosare electronice deja in sistem, au participat 6 mii de medici. Prin extinderea dosarului electronic inteleg ca in dosar sa se vada tot traseul urmat de pacient si toate problemele pe care le-a avut. De ce? Pentru a exista o imagine foarte clara cand pacientul se afla in fata unui medic, ce situatie medicala are pana la acel moment si in special sa se vada ce investigatii au fost facute, pentru ca acele investigatii care nu trebuie repetate, sa nu fie refacute”, a mai spus Vasile Ciurchea.

Initializarea dosarelor electronice de sanatate a inceput pe data de 20 aprilie 2014. Dosarul a fost implementat cu finantare europeana, valoarea proiectului fiind de peste 83 de milioane de lei, cu o contributie a UE de peste 68 de milioane de lei si cu finantare de peste 15 milioane de lei din partea Guvernului. Data finalizarii proiectului va fi pe 24 mai.

Autor: Iuliana-Maria Vişan
Sursa: PaginaMedicala.ro
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro