La finalul anului vom avea o idee mult mai buna despre nevoile de finantare in cadrul Pachetului de servicii medicale de baza, a declarat presedintele CNAS, Gheorghe Radu Tibichi, in cadrul Health Forum organizat de Intact Media Group

Proiectul Hotararii de Guvern privind Pachetul de servicii medicale de baza a fost inaintat Ministerului Sanatatii, a declarat Gheorghe Radu Tibichi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Printre principalele noutati se numara includerea tuturor serviciilor pentru gravide, 5 boli cu impact major vor fi monitorizate mai strict.

Nu va mai fi limitat numarul de consultatii pe zi, acesta urmand sa ramana la latitudinea medicului de familie.

Incepand cu luna mai CNAS va incepe contractarea pachetelor de servicii medicale.

“Fiind un proiect aflat la inceput, vor asista la mai multe modificari in functie de problemele descoperite pe parcurs, precizeaza Tibichi. Oricum, la finalul anului vom avea o idee mult mai buna si despre nevoile de finantare in cadrul acestui program national”, a mai declarat presedintele CNAS.

In ceea ce priveste cardul national de sanatate, oficialul CNAS spune ca in luna mai vor fi distribuite 8.000 de carduri bolnavilor cu nevoi de dializa. “In urmatoarele doua luni se vor tipari cardurile, se va organiza o licitatie pentru alegerea distribuitorului, pentru ca pana la sfarsitul anului toti asiguratii sa primeasca cardul de sanatate”, a precizat Radu Tibichi.

La randul sau, ministrul sanatatii, Nicolae Banicioiu, sustine ca in cel mult o saptamana Actul normativ va fi postat pe site-ul ministerului. “Daca reprezentantii asociatiilor pacientilor sau producatorii de medicamente au sugestii sau propuneri, mai au la dispozitie circa o saptamana sa le depuna, a precizat Banicioiu. Asiguram un mecanism care sa supravietuiasca oricarui mandat de ministru”, a incheiat demnitarul.
Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro