Norme Coca 2023 - 2024

Peste 10,7 milioane de carduri au ajuns la asigurați prin serviciile poștale până joi, rata de distribuire a cardurilor preluate prin servicii poștale fiind de aproximativ 95% la nivelul întregii țări, a precizat Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate prin intermediul unui comunicat remis presei.

Foto: (c) Radu TUȚĂ / AGERPRES FLUX

Potrivit sursei citate, procesul de predare-primire a cardurilor de sănătate în vederea distribuirii continuă conform organizării interne a CN Poșta Română, în conformitate cu acordul-cadru și contractele subsecvente încheiate cu CNAS și casele de asigurări de sănătate.

"Apreciem că procesul de distribuire prin servicii poștale se va încheia în jurul datei de 15 decembrie 2014. Pe măsură ce expiră termenele de livrare prin servicii poștale, cardurile care nu au fost înmânate asiguraților au fost predate sau sunt în curs de predare către casele de asigurări de care aparțin. Termenul de predare către casele de asigurări este de 10 zile lucrătoare după expirarea termenului de distribuire. CNAS și casele de asigurări de sănătate vor informa asigurații în momentul când demarează activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de sănătate", precizează CNAS.

În București au fost preluate în rețeaua poștală 1,4 milioane de carduri, dintre care au ajuns la asigurați prin serviciile poștale 1,1 milioane. Astfel, 81% din bucureștenii asigurați au primit până în prezent cardul de sănătate.

Diferența de carduri se află încă în rețeaua poștală și, în cazul în care au depășit termenul de 20 de zile alocat distribuirii prin servicii poștale, ele iau drumul caselor de asigurări de care aparțin.

Pentru București, rata de succes a distribuirii prin servicii poștale este în acest moment de peste 90%.

"După ce procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului național de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. În această perioadă vor fi identificate și rezolvate eventualele probleme în funcționalitatea cardului. După această perioadă de testare, cardul național de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate și decontate doar prin intermediul lui", subliniază reprezentanții CNAS.

Cardul național de sănătate este un proiect de interes național care are ca principal scop transparentizarea și eficientizarea utilizării fondurilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Acesta va face dovada prezenței asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

AGERPRES/(As-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Niță)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro