Orice medic de familie ar putea primi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, indiferent de câţi pacienţi are pe listă. Casa Naţională vrea din nou să elimine limita minimă de asiguraţi pentru contractarea serviciilor. Anul trecut, propunerea a fost retrasă după ce medicii de familie s-au revoltat că ar fi avantajate clinicile private.

 

Pentru contractul cu casa de asigurări, un medic de familie de la oraş trebuie acum să aibă cel puţin 800 de asiguraţi pe listă. Limita dispare prin proiectul contractului-cadru privind asistenţa medicală pe următorii doi ani. Autorităţile susţin că vor să stimuleze concurenţa şi să le permită absolvenţilor să intre în sistem. Dar medicii spun că aşa nu pot fi susţinute costurile cabinetului.

Pe site-ul Casei Naţionale scrie că e un termen-limită de 10 zile pentru observaţii.

Proiectul lansat în dezbatere publică la sfârşitul săptămânii mai prevede, între altele, că nu se va mai stabili numărul de medici de familie şi de specialişti de care e nevoie în sistem. Iar necesarul de investigaţii şi de fonduri va fi stabilit numai de către autorităţi.

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro