Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

cmr alba

În contextul ultimelor evenimente din sistemul sanitar românesc (greva japoneză din spitale și refuzul medicilor de familie de a semna noul contract cadru), dorim să transmitem un mesaj de încurajare tuturor medicilor din România.

Ne bucură faptul că în sfârșit începe să se ia atitudine în privința unor chestiuni rămase nerezolvate de prea mult timp. Este momentul să se producă o schimbare în contracte și în norme, dar mai ales în mentalități. Am auzit de prea multe ori că „nu se poate” și că „merge și așa”. Suntem datori să ne cerem drepturile pentru că nimeni altcineva nu o va face în locul nostru. Este necesar să gândim pe termen lung și să încercăm să facem niște schimbări care să aibă un impact pozitiv atât asupra noastră, cât și asupra generațiilor viitoare.

Colegiul Medicilor Alba va susține orice inițiativă prin care se încurajează promovarea drepturilor medicilor și redobândirea respectului cuvenit acestei profesii. Suntem deschiși la sugestii sau propuneri și chiar dorim să colaborăm cu medicii din județul Alba, precum și cu celelalte colegii din țară, în vederea găsirii unor soluții la problemele actuale. Nu mai putem aștepta ca alții să facă lucrurile pentru noi, ci trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini. Împreună avem puterea de a îmbunătăți lucrurile.

Sursa : Colegiul Medicilor din România – Filiala Alba

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro