În sănătate corupția ucide la propriu! Mașinile nu pot circula fără ITP, dar în spitale avem aparatură fără aviz de funcționarePrevious Article
PALMED s-a speriat de creșterile salariale de la 1 martie anunțate pentru medici și asistențiNext Article

Comunicat de presă – IT-ştii români de pretutindeni lansează o aplicaţie mobilă în cinstea Centenarului

Romanian IT – Comunitatea globală a românilor din tech – sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri  într-un mod cu totul deosebit. În data de 9 mai, de Ziua Europei, vor lansa CelebRo, o aplicaţie gratuită pentru mobil care prezintă “harta românească a Parisului”, geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuţi sau cei care au rămas în anonimat până acum.

Prin exemplul personalităţilor române care au trăit în Oraşul Luminilor, IT-ştii români vor să celebreze ţara noastră, doresc să crească vizibilitatea patrimoniului său cultural şi, totodată, vor să îmbunătăţească imaginea românilor care locuiesc în acest moment în Franţa. Beneficiarii direcţi ai aplicaţiei mobile sunt românii care vizitează Parisul, cei care locuiesc aici dar și francezii sau alte naționalităţi, deoarece capitala Franţei găzduieşte anual peste 30 de milioane de turişti,

Cu atât mai valoros este acest proiect pentru promovarea valorilor româneşti, cu cât astăzi, 19 februarie 2018, se comemorează 142 de ani de la naşterea renumitului sculptor român Constantin Brâncuşi, care a studiat, a trăit şi a decedat în Paris, făcând cinste României peste tot în lume.

Proiectul s-a bucurat încă de la inceput de susţinerea Ambasadei României la Paris, prin implicarea Excelenţei sale domnului Luca Niculescu, şi în vederea dezvoltării ulterioare va beneficia şi de suportul Institutului Cultural Român de la Paris.

“Ştiţi unde era cafeneaua Riche, în care aveau loc dineurile impresioniștilor finanțate de susținătorul lor, Georges de Bellio sau Gheorghe Bellu? Când treceți pe la Odeon o să aflați despre Jean Yonnel, profesor de dicție al însuși generalului de Gaulle. Nu departe, din sediul Radio Europa Liberă din Paris, se auzea vocea Monicăi Lovinescu, simbol al rezistenţei anti-comuniste din exil. În timpul plimbărilor prin capitala franceză, vom avea toate aceste informaţii și multe altele, în telefonul din buzunar. Cu CelebRo putem explora punctele de interes din jurul nostru, alege o plimbare deja construită sau imagina propriul traseu. Vrem să lansăm aplicaţia în jurul datei de 9 mai 2018, o zi cu triplă semnificaţie: Ziua Independenţei în România, Ziua Europei şi încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. În timp, aceasta va putea fi extinsă și la alte orase: Viena, Bruxelles, Berlin, Roma sau New York”, declară Raluca Maria Smaranda, iniţiatoarea proiectului, stabilită în Paris de 3 ani.

Au nevoie de ajutorul românilor pentru promovarea … României

Munca acestei comunităţi internaţionale de IT-şti români se bazează pe voluntariat, iar pentru realizarea aplicaţiei mobile apar costuri privind drepturile de autor pentru imaginile și videoclipurile pe care le vor folosi, costurile pentru infrastructura tehnică și de promovare a proiectului. Cu ajutorul românilor, Comunitatea globală a românilor din tech vor putea plăti, spre exemplu, dreptul de a folosi poza în care Brâncuşi apare în atelierul său, alături de Tzara, Duchamp şi Man Ray sau poza din place de Fürstenberg în care îi vedem împreună pe Cioran, Eliade şi Ionescu.  Drepturile de autor pentru o singur fotografie pot costa până la 90 de euro, iar donaţiile pot fi făcute pe https://www.sprijina.ro/cauze/celebram-romania-in-inima-europei

Cine este echipa din spatele proiectului?

În spatele proiectului “CelebRo” stă o echipă frumoasă prin pluridisciplinaritatea ei. Maria, initiatoarea proiectului, a studiat filosofia şi managementul proiectelor culturale, Michiel a studiat istoria şi relaţiile internationale, Valentin este preşedintele asociaţiei Romanian IT, o reţea globală de ingineri români, Oana este designer, cea care a creat identitatea vizuală. Adrian, Andrei și Bogdan programează website-ul, platforma de gestiune conținut și aplicaţia, iar Dana coordonează strategia de comunicare.

..Procedura de evaluare a pacientilor confirmati cu Covid 19 UPDATE

..Clarificari masuri carantina si izolare- febr 2022 actualitati

..Ord.213_2022- MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 106/2.11.2022 13

…….