Norme Coca 2023 - 2024

Rezultatele campaniei naţionale de testare oferită de Becel:
Mai mult de 50% dintre românii testați au nivelul colesterolului total crescut

Dintre cei aproximativ 6600 de români care și-au măsurat nivelul colesterolului total în Luna Inimii, în urma testării gratuite oferite de Becel și Medsana, 52% au fost descoperiți cu valori care depășeșc limita maximă – 200 mg/dl. Procentul este cu atât mai îngrijorător ținând cont de faptul că, în 2011, Organizația Mondială a Sănătății ne situa pe locul 3 la nivel european în ceea ce privește decesele cauzate de boli cardiovasculare, nivelul ridicat al colesterolului fiind recunoscut ca principal factor de risc.

Rezultatele testărilor demonstrează că 63.2% dintre persoanele depistate cu valori crescute ale colesterolului sunt femei, iar aproximativ 90% dintre acestea au vârsta mai mare de 40 de ani. Și în rândul bărbaților s-a observat un nivel crescut al colesterolui după depășirea vârstei de 40 de ani, 85% dintre cei depistați cu un nivel peste 200 mg/dl fiind peste această vârstă.

În București, s-a înregistrat cel mai mic procentaj al persoanelor cu un nivel crescut al colesterolului total – 46.2% dintre cei care au participat la testări. La polul opus, procentul cel mai mare de persoane cu un nivel al colesterolului peste limita maximă s-a înregistrat în Craiova – 69.2%, urmând Sibiu, cu 58% dintre cei testați, Oradea – 55%, Ploiești – 54.7%, Constanța – 53.6%, Iași – 52%, Suceava – 49%, Brașov – 47.8%, Cluj – 47.7%, Timișoara – 47% și Galați – 46.4%.

„Datele colectate în Luna Inimii confirmă, din păcate, ceea ce arată statisticile la nivel național: colesterolul crescut este inamicul din umbră pentru mai mult de jumătate din populația adultă a României. Asta nu trebuie însă să ne descurajeze, ci dimpotrivă, să ne încurajeze să adoptăm câteva schimbări simple în stilul de viață: consumul zilnic de fructe și legume, înlocuirea grăsimilor animale din alimentație cu cele nesaturate (uleiuri vegetale, margarine tartinabile de calitate sau pește gras), 30 de minute de activitate fizică moderată în fiecare zi și evitarea fumatului (sau a locurilor în care se fumează) pot fi foarte eficiente în lupta împotriva colesterolului crescut” declară Conf. Dr. Florin Mitu, medic primar cardiolog.

În perioada 1 – 30 septembrie, Becel, în parteneriat cu clinicile partenere Medsana din București și din alte 11 orașe din țară, a oferit gratuit teste de colesterol total, amintind românilor că păstrarea colesterolului în limite normale este esențială pentru o inimă sănătoasă.

Testarea colesterolului total este un prim pas în evaluarea gradului de risc al unei persoane de a dezvolta afecțiuni cardiace. Verificarea periodică a nivelului de colesterol este cu atât mai importantă cu cât un nivel crescut de colesterol nu se traduce prin semne clinice, pe care pacientul să le poată identifica. Însă, depășirea valorilor normale în mod constant, pe o perioadă lungă de timp, duce la depunerea colesterolului pe pereții interiori ai arterelor, îngreunând circulația sângelui și conducând, astfel, la probleme grave de sănătate.

***
Despre Becel
Becel este o margarină premium de nouă generație care conține Omega 3 și 6, care ajută la menținerea colesterolului în limite normale - ceea ce este important pentru o inimă sănătoasă. Creată la începutul anilor 1960, la solicitarea comunitatii medicale olandeze, Becel a fost lansată pe piaţă în 1963 sub denumirea de Becel, prescurtare de la expresia Blood Cholesterol Lowering (BCL). Dacă, iniţial, această margarină se distribuia în farmacii, pe bază de reţetă, astăzi, produsul se vinde în 29 de ţări şi este consumat de 12 milioane de oameni, devenind astfel unul dintre cele mai cunoscute branduri de margarină din lume.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Cristina Bojoga: cristina_bojoga@mccannpr.ro sau 0723.677.823

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro