Norme Coca 2023 - 2024

 

Invitație Bătaile inimilor trecătorilor de la metrou vor răsuna marți, 29 octombrie 2013, cu ocazia Zilei Mondiale a Accidentului Vascular Cerebral (Stroke), în stația Piața Unirii, pentru a atrage atenția asupra riscului acestei boli și mai ales a vârstei din ce în ce mai scăzute a bolnavilor.

Astfel, începând cu ora 13:00, instrumentele toboșarilor din formația Barbarossa Samba Group vor reproduce sunetul inimii mai alert sau mai domol al celor care trec prin stația de metrou, îndemnându-i să-și asculte vocea inimii, pentru a preveni unele boli precum accidentul vascular cerebral. De asemenea, participanții vor fi informați despre simtomele și prevenția AVC.

Prin această acțiune, organizată de Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, Societatea Națională de Medicina Familiei, se trage un semnal de alarmă asupra riscurilor ACV, o boală care afectează anual peste 15 milioane de oameni în întreaga lume și răpește o viață la fiecare 6 secunde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai SNMF, ANPP, dar și realizatorul TV Cătălin Striblea, care a trecut prin încercările acestei boli.

Mihaela Dinca

t-comunicat-de-presa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro