În vederea diminuării cheltuielilor, managerul spitalului vasluian, Ana Rinder, a propus şi eliminarea tichetelor de masă pentru toţi salariaţii şi reducerea sporurilor pentru angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în condiţii speciale, cum sunt cei de la TBC, Antestezie Terapie Intensivă sau Psihiatrie.
"În cadrul comitetului director care va avea loc săptămâna viitoare vom analiza măsurile legate de eliminarea bonurilor de masă şi diminuarea la limita permisă de lege a sporurilor pentru salariaţii care lucrează în condiţii deosebite. Sunt măsuri care provoacă nemulţumire în rândul angajaţilor, dar ele sunt inevitabile, fiindcă trebuie să facem economie", a declarat joi managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui spune că fiecare unitate sanitară este responsabilă de organizarea propriei activităţi şi susţine că bugetul pe care îl primeşte SJU Vaslui anul acesta este acelaşi ca anul trecut. "Fiecare îşi gestionează banii cum ştie şi cum crede că este mai bine. Noi nu avem datorii faţă de spitalul vasluian, iar sumele sunt aceleaşi ca în cursul anului 2013", a declarat Simona Polak, şeful CJAS Vaslui.
Reprezentanţii sindicatului din SJU Vaslui spun că nu au reuşit, în urma negocierilor, să ajungă la o înţelegere cu conducerea unităţii sanitare şi iau în calcul acţiuni în instanţă pentru a-şi recâştiga sporurile tăiate. SJU Vaslui este cea mai mare unitate sanitară din judeţ şi are peste 1.000 de salariaţi.
Sursa: Agerpres