Norme Coca 2023 - 2024

Acordul pentru donarea de organe nu va mai fi trecut pe cardul naţional de sănătate, aşa cum s-a dorit iniţial, a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, luni, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

"Cardul naţional de sănătate va constitui punctul de referinţă în sistem. Pentru a fi implementat cu succes, a fost modificată, în luna mai, Legea sănătăţii, privind acordul de donare. Adică a fost eliminat acordul de donare de pe cardul naţional de asigurări de sănătate", a precizat preşedintele CNAS.

Radu Ţibichi a mai spus că s-a luat această hotărâre pentru a nu fi denaturat scopul cardului naţional, şi anume acela de a dovedi calitatea de asigurat.

"Am eliminat acordul de donare de pe cardul naţional tocmai pentru a nu se denatura scopul acestuia, care nu este altul decât acela de a dovedi calitatea de asigurat şi de a certifica serviciile medicale care se efectuează la furnizori", a explicat Ţibichi.

Potrivit preşedintelui CNAS, primele 7.000 de carduri au ajuns deja la casele judeţene şi vor fi donate pacienţilor cu insuficienţă renală cronică. "Pacienţii cu dializă vor fi primii care utilizează cardul naţional, din această săptămână", a precizat el.

Până acum au fost realizate 11.000.000 de carduri naţionale de sănătate, a adăugat preşedintele CNAS.

La conferinţa organizată de agenţia de presă Mediafax în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, la Spitalul Colţea, au fost discutate, printre altele, noutăţile din pachetele de servicii medicale şi contractul-cadru în vigoare de la 1 iunie, beneficiile acestora pentru sistemul sanitar, strategia Ministerului Sănătăţii privind actualizarea listei de medicamente compensate, medicamentele noi care ar putea fi admise pe lista de compensate, medicamente noi pentru tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului, hepatitei şi efectele acestora asupra calităţii vieţii pacienţilor, dar şi soluţiile pentru pacienţii cu boli grave.

Parteneri ai evenimentului au fost  LAWG, Terapia Ranbaxy şi ONV LAW.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro