Norme Coca 2023 - 2024

Specialiști în microbiologie, epidemiologie, pediatrie, medici de boli infecțioase, biologi, biochimiști, medici de familie, pneumologi, specialiști în sănătate publică vor participa în perioada 13-15 noiembrie la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES FLUX

Pe parcursul celor trei zile de sesiuni științifice, profesioniști din toată țara vor dezbate și vor face schimb de experiență pe marginea provocărilor actuale în diagnosticul și epidemiologia bolilor transmisibile și netransmisibile cu impact asupra sănătății publice.

"Bolile infecțioase pot avea o evoluție imprevizibilă și, de multe ori, au un impact deosebit asupra sistemelor de sănătate publică din întreaga lume. Bineînțeles, țara noastră nu face excepție. Tocmai din acest motiv, este extrem de important ca profesioniștii implicați în această patologie să aibă acces la ultimele recomandări din ghidurile internaționale în ceea ce privește reducerea incidenței și prevalenței bolilor infecțioase.

Acesta este și scopul Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie, eveniment care are deja o frumoasă tradiție și care, sperăm noi, va reuși să se ridice și de această dată la nivelul așteptărilor profesioniștilor din domeniu", a declarat conf. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, în cadrul evenimentului, organizat de Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Epidemiologie, vor fi abordate subiecte precum noile provocări ale sistemului sanitar românesc în contextul evoluției actuale a bolilor transmisibile, bolile prevenibile prin vaccinare, abordarea integrată în diagnosticul și supravegherea bolilor infecțioase cu transmitere parenterală și sexuală, problematica infecțiilor nosocomiale, rezistenta la antibiotice, influența bolilor infecțioase în morbiditatea și mortalitatea prin boli cronice, agenții folosiți în bioterorism și războiul biologic.

"Contextul epidemiologic actual, atât la nivel mondial, cât și în țară, comportă o serie de probleme de risc, drept urmare perfecționarea continuă a specialiștilor implicați în managementul bolilor infecțioase este necesară, pentru o contracarare cât mai bună a acestor afecțiuni.

Sper că și acest eveniment științific va contribui la lărgirea orizontului nostru de cunoștiințe în domeniul epidemiologiei și va asigura un schimb util de experiență profesională aplicabil de către fiecare din noi, cu scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației", a declarat conf. dr. Geza Molnar, președintele Societății Române de Epidemiologie.

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro