Norme Coca 2023 - 2024

Scandalurile din sănătatea braşoveană se pare că nu se mai opresc. Lumea începe să prindă curaj şi tot mai mulţi povestesc ce au păţit când merg la spitalele publice.

Victima, de data aceasta, este un consilier municipal din Braşov, care s-a dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov, fără să-şi decline calitatea de ales local.

Aici a fost tratat de un medic rezident şi i s-a recomandat să meargă la cabinetul privat al medicului care trebuia să fie de gardă, unde l-a găsit tot pe medicul rezident, după cum a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Judeţean Braşov, Mariana Câju.

„Personal nu am solicitat nimic, nu am depus o petiţie în mod oficial. Le-am dat nişte indicii pentru a avea o imagine mai exactă asupra situaţiei din spital, pentru a le fi de folos în cadrul anchetei pe care le fac. Practic, am fost la urgenţe pentru aveam o contuzie foarte puternică, iar aici de gardă era un medic rezident, care mi-a dat tratament o alifie şi mi-a spus că, dacă durerea şi umflătura nu cedează, să merg la un cabinet privat de pe strada Nicopole. Ceea ce am şi făcut, iar acolo am dat peste acelaşi medic rezident, care a folosit pe perioada de gardă parafa medicului specialist pe care îl înlocuia. Ceea ce m-a supărat pe undeva nu este faptul că am plătit 100 de lei taxă, dar poate că un medic cu experienţă mi-ar fi spus că dacă există reacţii adverse (alergii) să oprească tratamentul, dar nu am fost avertizat şi am fost afectat“, a declarat pentru newsbv.ro Iulian Mara.

Acesta a refuzat să ne dezvăluie numele medicilor implicaţi în acest nou scandal, dar surse din cadrul Spitalului Judeţean ne-au dezvăluit că medicul specialist care şi-a împrumutat parafa ar fi Călin Răuţia, fost şef al CAS Braşov.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro