GRAL Medical, în parteneriat cu AKH Viena, pune la dispoziţia pacienţilor din Piteşti, Rm. Vâlcea, Focşani, Sibiu şi Ploieşti consultaţii de second opinion în ONCOLOGIE.

În premieră, un renumit medic oncolog din Viena a decis să ofere servicii de second opinion şi consultaţii preventive, în reţeaua de clinici Gral din provincie. Cu această ocazie pacienţii nu mai sunt nevoiţi să meargă până în Bucureşti pentru o consultaţie.

Medici oncologi de elită

Prof. Dr. Thomas Brodowicz este managerul uneia dintre cele mai renumite clinici de tratament a cancerului din Europa, Clinica Oncologică şi Experimentală din cadrul Spitalului AKH - Viena. De-a lungul timpului a obţinut rezultate foarte bune în tratarea cancerului mamar, colorectal, tractului gastrointestinal, sarcom, cancer pulmonar, cancer cerebral, cancer de laringe, cancer ovarian. În urma experienţei vaste avută la AKH Viena, dar şi a cazuisticii de peste 4 ani din România, renumitul oncolog a constatat că “pacienţii din România vin prea târziu la control”.

Pentru a obţine rezultate pozitive pacienţii trebuie să primească un diagnostic oncologic corect, stabilit în faze incipiente, iar tratamentul să fie unul modern şi personalizat. Prof. Dr. Thomas Brodowicz a afirmat că “partea cea mai grea a meseriei noastre este aceea în care trebuie să anunţăm pacientul că nu se mai poate face nimic datorită bolii avansate”.

Servicii oncologice în pas cu tehnologia

Renumitul oncolog austriac oferă consultaţii oncologice prin sistem de telemedicină. Pentru second opinion se oferă o “nouă şansă” pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, iar pentru consultaţii de prevenţie se stabileşte o riscogramă pentru persoanele predispuse la boli grave (ex: antecedente de cancer în familie) sau pentru cei care isi doresc o conduita sanatoasa pe viitor.

Programările pentru luna în curs se efectuează în ordinea cererilor primite de la pacienţi. Dosarul pacientului va fi întocmit, până la data consultaţiei, sub îndrumarea unui medic specialist Gral Medical.

De ce apelează pacienţii din România la servicii de second opinion?

Răspunsul se regăseşte în relaţia dintre cele două părţi: pacienţi versus doctori. Mulţi pacienţi invocă “riscul” de a primi un diagnostic greşit şi un plan de tratament ineficient. Acesta este şi motivul pentru care pacienţii vor să elimine acest risc încă de la început.

Alteori pacienţii doresc să cunoască, pe lângă confirmarea diagnosticului, toate metodele de tratament existente în ţară sau străinătate. În acest caz experienţa doctorilor străini îşi spune cuvântul. Mulţi medici din România au îmbraţisat aceasta soluţie pentru a conferi pacientului cele mai bune variante de tratament. Ilustrul profesor din Austria ne-a declarat ”La AKH Viena ne vin, pentru second opinion, pacienţi din întreaga lume, de aceea este normal ca şi pacienţii din România să solicite acest serviciu”.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro