Norme Coca 2023 - 2024
Consumul regulat de pește protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Brigham and Women's Hospital din Boston și menționat de passionsante.be.

Studiul s-a ocupat de femei, dar nu există niciun motiv pentru care rezultatele să nu se aplice și bărbaților. Cercetarea a durat circa 20 de ani și a cuprins 65.000 de participante. Obiceiurile lor alimentare au fost puse în relație cu cazuri de pierdere naturală a auzului (fără cauza traumatice), fenomen extrem de frecvent, asociat cu înaintarea în vârstă.

Unul din rezultatele cele mai relevante arată că femeile care mănâncă de cel puțin două ori pe săptămână pește — indiferent de care — prezintă un risc cu 20% mai mic să li se altereze auzul față de cele care consumă rar sau deloc.

Consumul regulat de pește permite prevenirea — într-o oarecare măsură — a tulburărilor auditive legate de îmbătrânire și, în orice caz, întârzierea declanșării sau atenuarea amplorii fenomenului, apreciază cercetătorii. Ei adaugă că și crustaceele joacă același rol.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro