Norme Coca 2023 - 2024

Alcoolul poate îmbunătăţi memoria celor care îl consumă în mod responsabil, susţine cercetătorul Brian Downer.

Un pahar de alcool poate fi benefic în cazul memoriei adulţilor, scrie upi.com. Alcoolul îmbunătăţeste memoria episodică - responsabilă cu reţinerea detaliilor unor anumite evenimente.

Studiul a avut un eşantion de 660 de subiecţi, care au fost rugaţi să realizeze o serie de teste. „Adulţii care consumă alcool în mod responsabil sunt mai activi, comparativ cu persoanele care au renunţat la viciu din cauza stării de sănătate”, a declarat Brian Downer, autorul studiului. Studiul a fost publicat în American Journal of Alzheimer's Disease and other Dementias.

Partea întunecată a consumului de alcool

Potrivit unei statistici, în 2012, circa 88% dintre cei cu vârste de peste 18 ani au recunoscut că sunt consumatori de alcool. În urmă cu doi ani, erau înregistrate, la nivel global, 3,3 milioane decese din cauza alcoolului (5,9% din decesele totale). Alcoolul este asociat cu dezvoltarea a peste 200 de boli, printre care dependenţa de alcool, ciroza, cancerul şi altele.

De asemenea, consumul excesiv de alcool reprezintă un factor important de risc în privinţa morţii premature (în cazul celor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, alcoolul este cel mai mare risc pentru sănătate).

 

Citeste articolul in engleza precum si materialul publicat in American Journal of Alzheimer's Disease and Other Dementias. 

Alcohol boosts memory for drinkers age 60 and older  

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro