Norme Coca 2023 - 2024

Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie, după consultarea pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o va avea cu toți partenerii implicați, a precizat miercuri pentru AGERPRES președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Foto: (c) GABRIEL PETRESCU/ AGERPRES FLUX

"Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie, în funcție și de cât de repede terminăm discuțiile cu toți partenerii. Înainte de semnare trebuie discutate cu partenerii de dialog viitoarele norme, viitorul contract, modificări la contract, pentru că de fapt contractul este pe doi ani. Am trimis deja invitații pentru toți partenerii, există un calendar în acest sens", a explicat Ciurchea.

Referindu-se la contractele cost-volum în urma cărora vor mai intra pe lista de medicamente compensate și gratuite alte molecule, președintele CNAS a spus că miercuri a fost publicat în Monitorul Oficial modelul unui astfel de contract.

"Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial modelul de contract și de aici încolo putem demara lucrurile pentru a putea încheia contractele cost-volum", a spus Vasile Ciurchea.

Întrebat în legătură cu faptul că producătorii de medicamente susțin că există un blocaj din cauza demisiilor membrilor comisiilor de specialitate, Ciurchea a răspuns: "Da, există acest fenomen de demisie al unor membri ai comisiilor, dar noi ne adresăm în lipsa comisiilor societăților medicale de profil".

AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro