Norme Coca 2023 - 2024

O tragedie similară cu cea de la Maternitatea Giuleşti s-ar putea produce oricând la spitalele din Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ. Nici adulţii internaţi în spital, dar care nu se pot deplasa singuri, nu sunt în siguranţă în cazul unui incendiu.
Situaţia a ieşit la iveală în urma controalelor pe care le-au realizat specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Primul aspect constatat a fost acela că niciuna dintre căile de evacuare nu este păstrată în permanenţă liberă şi în stare de utilizare la parametrii la care a fost proiectată şi realizată.

"Nu au fost adoptate soluţii şi măsuri adecvate pentru asigurarea evacuării copiilor, bolnavilor şi a persoanelor netransportabile în cazul producerii unui incendiu. Sunt insuficiente tărgile de transport şi nu există suficiente incubatoare autonome cu rezervă de oxigen pentru sectorul neonatologie pentru evacuarea prematurilor în cazul producerii unui incendiu", a declarat joi maiorul Ciprian Mitrea, şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Neamţ.

La încheierea controalelor de prevenire, aspectele negative identificate au fost analizate cu directorii spitalelor, însă aceştia au invocat lipsa fondurilor pentru remedierea deficienţelor. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro