Norme Coca 2023 - 2024

Controale în farmaciile din toată ţara. Ministerul Sănătăţii are suspiciuni că farmaciştii îi îndeamnă pe bolnavi să cumpere medicamente mai scumpe, care nu sunt compensate în totalitate.

Ministrul Sănătăţii, Nicolaie Bănicioiu, spune că va fi verificată fiecare farmacie pentru a se vedea dacă respectă regulamentele privind compensarea integrală a medicamentelor.

Potrivit ministrului, sunt multe farmacii care oferă la vânzare medicamente similare celor scrise pe reţeta, dar necompensate integral, motivând că substanţa activă este aceeaşi.

În acest fel, pacientul este obligat să cumpere doctoriile la preţuri mai mari.

Controalele vor începe săptămâna această, iar Casă de Asigurări de Sănătate Bihor şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţ au desemnat deja persoanele care se vor ocupă de aceste controale.

Ministerul Sănătăţii a transmis farmaciilor toate procedurile şi protocoalele care trebuie respectate. Ministrul promite că cei care nu se conformează vor fi sancţionaţi.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro