Norme Coca 2023 - 2024

Cabinetele medicilor de familie din județ, dar și cele ale medicilor specialiști sunt luate la puricat de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Controlul a demarat cu câteva zile în urmă și vizează mai multe aspecte, printre care vaccinările obligatorii și împotriva gripe sezoniere, gestionarea deșeurilor periculoase, dar și respectarea prevederilor legislației legate de fumatul în incinta cabinetelor.


În perioada 15 februarie – 15 martie, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj desfăşoară o acţiune de control la cabinetele medicilor de familie din județ, dar şi ale medicilor specialişti. Controalele au în vedere mai multe aspecte, printre care gestionarea deșerilor periculoase, respectarea vaccinărilor obligatorii și împotriva gripei sezoniere, respectarea prevederilor legislației cu privire la fumatul în incinta cabinetelor, dar și respectarea normelor de curățenie și sterilizare. Potrivit directorului DSP Sălaj, Ligia Marincaș, chiar dacă inspectorii nu vor apuca să treacă în această perioadă pe la toate cabinetele din județ, controalele vor fi reluate pe parcursul anului. În același context, directorul DSP Sălaj a declarat că, în fiecare an, în urma acestor controale au fost cabinete la care s-au descoperit nereguli. Această acţiune de control se desfăşoară independent de controlul care va avea loc începând din luna martie în toate spitalele din tara.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro