Norme Coca 2023 - 2024

Costel Lupascu, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Botosani, spune ca multi medici de familie din cei 179 din judet nu fac examenul de bilant la care are dreptul fiecare asigurat.

Acest control se efectueaza anual, la initiativa medicului de familie. „El trebuie sa-si anunte asiguratii, sa-i cheme la control si sa faca programari. Insa nu prea se fac, multi completand fisele respective din burta”, a spus Lupascu.

In plus, numarul botosanenilor asigurati care pot spune ca au fost chemati de medicul de familie pentru un examen anual este foarte mic, iar numarul celor care chiar il fac este si mai mic, intrucat putina lume stie de acest drept.

Cu toate acestea, in cazul depistarii unor astfel de situatii, medicii de familie sunt penalizati cu sume reprezentand contravaloarea acestor consultatii neefectuate.

 

Sursa: Monitorul de Botosani

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro