Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară o acţiune de control asupra cabinetelor medicilor de familie din judeţ, precum şi ale medicilor specialişti.

În perioada 15 februarie – 15 martie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ desfăşoară o acţiune de control asupra cabinetelor medicilor de familie din Neamţ, precum şi ale medicilor specialişti, vizând mai multe aspecte, printre care gestionarea deşeurilor, vaccinările sau respectarea prevederilor legislaţiei legate de tutun.

Această acţiune de control se desfăşoară independent faţă de controlul care va avea loc în spitale, în perioada 3 – 22 martie, la dispoziţia Ministerului Sănătăţii. Atunci, toate spitalele vor fi controlate asupra condiţiilor igienico-sanitare în care sunt acordate serviciile medicale, urmărindu-se instituirea unui standard elementar de curăţenie. Până pe 15 februarie, DSP Neamţ trebuia să transmită Ministerului planul de desfăşurare a acţiunii de control, la nivel judeţean, ce cuprinde unităţile cu paturi, perioada efectuării controlului şi echipa de inspectori pentru fiecare spital. “Am trimis către Ministerul Sănătăţii o listă cu echipele de inspectori care vor controla spitalele în luna martie, iar acum aşteptăm aprobarea acesteia”, a declarat Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro