Cardul de sănătate aduce un beneficiu pacientului, însă se doreşte ca medicul să stea mai mult de vorbă cu pacientul, a declarat, marţi, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Radu Gănescu, la conferinţa MEDIAFAX.

"Din punctul nostru de vedere, cardul de sănătate aduce un beneficiu. Într-adevăr, medicul trebuie să se ocupe mai mult de actul medical şi poate, totuşi, acest card va ajuta un pic ca actul medical să fie act medical şi doctorul să stea de vorbă un pic mai mult cu pacientul", a spus Radu Gănescu, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

Preşedintele COPAC a mai spus că deşi în prezent se vorbeşte de adeverinţa electronică, pacienţii încă mai sunt nevoiţi să meargă la spitale cu adeverinţa de salariat, lucru care este neplăcut.

"Deşi se vorbeşte de adeverinţa electronică, încă mai suntem chemaţi cu adeverinţa de salariat şi trebuie să purtăm după noi prin spitale hârţogăria necesară", a precizat Radu Gănescu.

El a mai spus că pacienţii sunt îngrijoraţi şi de lipsa de pe piaţă a unor medicamente generice, mai ales a celor ieftine care nu se mai aduc în ţară.

La conferinţa Mediafax Talks About Health Reform, organizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care are ca parteneri Metropolitan Life şi Terapia Ranbaxy, au fost abordate teme precum stadiul actualizării noii liste de medicamente, cardul de sănătate, legea malpraxisului, dosarul electronic, reabilitarea unităţilor sanitare cu probleme şi necesitatea asigurărilor de sănătate.

 

Sursa

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro