Norme Coca 2023 - 2024

Președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, conf. univ. dr. Costel Stanciu ne-a vorbit despre drepturile și obligațiile pacientului în relația cu medicul. În plus, am discutat și despre cât de utilă va fi implementarea cardului de sănătate, pentru simplificarea acestei relații.

click pe butonul urmator si asculta  

Cardul de sănătate
Cardul de sănătate

Autor: Ioana Silistraru

In opinia conferențiarului Costel Stanciu, cardul de sănătate este un instrument aproape inutil, cât timp distribuirea acestuia pacienților este departe de a fi ideală. Sunt diferențe mari în modul în care sunt pacienții informați și capabili să utilizeze cardul de sănătate. Președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor spune că, cel mai probabil, vor fi mari dificultăți în mediul rural, acolo unde pacienții nu sunt familiarizați cu utilizarea unui card cu PIN. Există însă și soluții pentru momentul când sistemul va funcționa exclusiv pe baza cardurilor de sănătate - ascultați emisiunea în fișierul audio de mai jos.

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro