Aglomeraţie la Casa de Asigurări de Sănătate. Oamenii vin pentru a afla cum şi când pot primi cardurile de sănătate. Pot discuta cu reprezentanţii casei doar joia, când este program cu publicul. Oamenii trebuie să ştie că vor putea merge la medic fără card şi după data de 1 mai. Dar este important să fie în evidenţa caselor de asigurări de sănătate.

Programul funcţionarilor de la Casa de Asigurări de Sănătate din Capitală începea la ora 12.00, însă pentru zeci de oameni nu a contat. S-au aşezat încă de la primele ore în jurul clădirii şi au aşteptat să înceapă programul cu publicul. Voiau să depună cererile pentru a primi cardurile.

Asiguraţii care nu au primit acasă cardurile trebuie să ajungă de cel puţin două ori la Casa de Asigurări de Sănătate. Puţini sunt cei care ştiu că o cerere poate fi trimisă şi pe internet.

Cardul de va deveni obligatoriu de la 1 mai. Teoretic. Se vor asigura servicii medicale şi persoanelor care din diferite motive nu au încă acest card.

Persoanele care, din motive religioase sau de conştiinţă, refuză să folosească plasticul trebuie să ceară la Casa de Asigurări de Sănătate în evidenţa căreia se află, o adeverinţă de înlocuire a cardului de sănătate. Aceasta are valabilitatea de trei luni.

Casa de Asigurări de Sănătate a trimis prin poştă aproximativ, 1, 5 milioane de carduri. 200 de mii nu şi-au găsit destinatar.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro