În 2013, Ionuț Pătrăhău, fostul CEO al clinicilor Regina Maria, împreună cu medicii neurochirurgi Sergiu Stoica, Anca Vișan și Ștefan Mindea au pus bazele unui concept inovativ în România: o afacere care nu urmărește profitul. Cei patru au găsit repede un partener, Spitalul Monza, iar în clădirea acestuia, la al cincilea etaj, a luat naștere centrul de neurochirugie Brain Institute. Că operația a reușit, se poate vedea mai ales în cifre. Anul trecut au fost efectuate aproximativ 4.000 de consultații, pe specialitățile neurochirurgie cerebrală și spinală, neurologie și neuro-endocrinologie, ORL și neuro-radiologie intervențională, 580 de intervenții chirurgicale, mai mult cu 26% față de cele din 2014.

Că lucrurile merg din bine în mai bine, o arată cifra de afaceri de anul trecut, de aproximativ 2,4 milioane de euro, cât mai ales previziunile lui Ionuț Pătrăhău pentru 2016, care estimează venituri de circa 3 milioane de euro. Toate aceste sume nu iau în calcul așa-numitele „intervențiile sociale“, acele operații gratuite pe care medicii le fac pentru cei care nu-și permit să plătească. Astfel, doar anul trecut, doctorii de la Brain Institute au realizat 70 de operații, în creștere cu 33% față de 2014. Centrul, prima instituție medicală non-profit din România, nu este doar o afacere socială, subliniază Ionuț Pătrăhău, ci este un model de medicină privată, cu prețuri fixe, stabilite în 2013. Într-o primă fază, banii obținuți de clinică sunt împărțiți cu partenerul care le-a asigurat baza logistică de la început. Partea care rămâne se duce în investiții în aparatura medicală și trainguri pentru formarea medicilor, iar, ca regulă, un procent de 10% din încasări este dedicat pacienților care nu își permit operațiile.

intregul articol AICI

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro