Numărul cazurilor de cancer la copii a crescut alarmant. Anul trecut, la nivel naţional, 500 de copii au fost diagnosticaţi cu această boală. De exemplu, la Secţia de Oncopediatrie a Spitalului de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, numărul bolnavilor a crescut cu 25% în 2013, în comparaţie cu anii anteriori.


 Medicii clujeni spun că, în 2013, au avut 40 de cazuri noi de cancer la copii, faţă de cel mult 30 de cazuri câte au fost diagnosticate în anii trecuţi. La nivel naţional, se estimează că, anual, aproximativ 500 de copii primesc acest diagnostic.

Însă, numărul real al îmbolnăvirilor nu se cunoaşte, deoarece, în România, nu există un registru naţional pentru cancer. O altă problemă a sistemului este numarul mic de specialişti în domeniu.

La Cluj sunt doar cinci medici oncopediatri: trei la Institutul Oncologic şi doi la secţia de profil a Spitalului de Copii. Cei doi medici ai secţiei de oncopediatrie a Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca au grijă, lunar, de circa 70 de copii bolnavi.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro