Norme Coca 2023 - 2024

Poate te-ai intrebat cum creste in greutate copilul din burtica ta pe intreaga perioada de evolutie a sarcinii din momentul conceptiei si pana in momentul nasterii dar inca nu ai gasit acest rapsuns.Greutatea fatului din interiorul uterului se poate determina si cu ajutorul  unei ecografii tridimensionale. Mai sus este  un tabel cu greutatea medie a fatului intre saptamana 10 si ultima saptamana de sarcina, saptamana 40, adica cand fatul a ajuns in stadiul final de dezvoltare si noua fiinta este pregatita complet pentru viata extrauterina.

greutate_fat__varsta_jpg

 

Atentie, greutatea din tabel nu reprezinta valori etalon si  exacte pe care un bebelus ar trebui sa le aiba in saptamana de sarcina respectiva  ele sunt valori  calculate statistic si exista variatii ale greutatii in functie de mai multi factori, incepand cu cei genetici.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro