Toate proiectele începute de fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, vor fi continuate de Cristian Buşoi, propunerea PNL pentru acest portofoliu.

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Buşoi, nominalizat la Ministerul Sănătăţii

Cristian Buşoi a explicat, sâmbătă, într-o declaraţie de presă, după o întâlnire cu producătorii de medicamente, de ce au fost amânate termenele de implementare privind aceste proiecte.

Buşoi a precizat că trebuie cântărite cu atenţie deciziile pentru a schimba în bine lucrurile din Sănătate.

"Vorbim de decizii majore, care trebuie bine cântărite şi foarte bine gândite în cel mai mic detaliu, pentru că schimbă major anumite lucruri din sistemul de sănătate", a declarat, Buşoi, sâmbătă.

El a amintit că mai sunt de purtat discuţii cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană în legătură cu reforma din Sănătate.

"În plus, sunt şi discuţiile cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană - România este într-un acord cu Troica şi toate deciziile importante care au impact bugetar, plus capitolul Sănătate, este o parte importantă a acordului, Reforma în Sănătate; trebuiau discutate şi agreate şi cu partenerii noştri internaţionali şi europeni. De-acum înainte, deja, lucrurile ar trebui să intre în linie dreaptă", a mai spus Buşoi.

Asculta : Declaraţia AUDIO integrală

 

 

Amintim că vineri, preşedintele PNL, Crin Antonescu l-a nominalizat pe Cristian Buşoi pentru funcţia de  ministru al Sănătăţii.

Cristian Buşoi, deţine în prezent, funcţia de preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, iar Antonescu a susţinut "că este unul dintre cele mai bune produse ale PNL" şi că doreşte ca acesta să-şi pună energia şi experienţa în continuarea reformei Sănătăţii.

"Aşteptăm un ministru al Sănătăţii un proiect, hotărât să ducă acest proiect mai departe, indiferent de acţiunile uriaşelor grupuri de interese din zona, să dea pacienţilor şi contribuabililor sentimentul, în fine, că sunt nişte cetăţeni deplini ai Europei", a spus, vineri, liderul liberalilor.

 • Sursa
  Autor:
  Radio România
  Editor:
  Simona Mihăescu
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro