Medicii din Spitalul Judeţean Olt fac faţă cu greu situaţiei create în ultimele luni, în urma pensionărilor şi a plecării personalului în străinătate. Un medic de pe secţia de Cardiologie trebuie să facă faţă unei cereri cât pentru patru doctori. Aceaşi situaţie este şi la secţia de Terapie Intensivă. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, spitalul a scos la concurs foarte multe locuri, însă nu s-a prezentat nimeni la examen.

La secţiile de Cardiologie şi Terapie Intensivă ale Spitalului Judeţean lucrează mai puţin de o treime din personalul necesar.

Şeful secţiei de Cardiologie lucrează de peste 30 de ani în Spitalul Judeţean Slatina. Nu s-a plâns niciodată de nimic şi nici acum n-ar face-o dacă nu s-ar simţi epuizat. El şi trei colegi fac munca a 12 medici.

Situaţia este asemănătoare la secţia de Terapie Intensivă. Şapte medici muncesc cât 26. La fel şi asistentele.

Conducerea spitalului a scos posturile vacante la concurs, însă nimeni nu s-a prezentat la examen.

De altfel, în Olt este nevoie de medici la toate specializările. Cea mai acută lipsă de medici se înregistrează la secţiile de Cardiologie, ATI şi UPU din judeţ.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro