Sursa banatulazi.ro

Zilele trecute vă informam că orașul Anina, din județul Caraș-Severin, a rămas fără medici de familie. Ei bine, locuitorii din comuna Bănia, nu departe de Anina, nu mai au –nici ei – la cine apela în cazul în care au probleme de sănătate. Potrivit informațiilor furnizate de la Casa de Asigurări de Sănătate, județul Caraș-Severin se confruntă cu o lipsă acută a medicilor de familie.

”Avem 156 de contracte încheiate cu medicii de familie. Localitățile care nu au medici au rămas aceleași, veșnicele Brebu Nou, Ciudanovița, Gârnic, Domașnea și Anina. În plus, încă o localitate din județ a rămas fără medic de familie. Este vorba despre Bănia. Există o tendință a medicilor de familie mai tineri de a-și construi o carieră în afara țării. Preferă să meargă în alte state unde probabil că și pecuniar sunt mai bine remunerate serviciile pe care ei le acordă” a declarat, pentru Radio Reșița, președintele CJAS Caraș-Severin, Mirela Zeman.

Citeste mai departe

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro