Norme Coca 2023 - 2024

Nu mai e niciun secret pentru nimeni că România este fruntașă în Europa în privința mortalității infantile. Pediatria este o specialitate din ce în ce mai ocolită de absolvenții de medicină. Iar cei care optează totuși pentru această specializare aleg să o facă în alte țări. Din acest motiv, unele secții de pediatrie din țară ajung să-și închidă porțile. Autoritățile par să nu fi găsit încă o soluție pentru ameliorarea acestei situații.

Sursa  cotidianul.ro

Numărul medicilor pediatri a început să scadă după anul 1994, când a fost desființată Facultatea de Pediatrie din cadrul Universității de Medicină. La acest lucru se pot adăuga și salariile mici pe care le primesc medicii, condițiile de lucru în România, dar și migrația tinerilor rezidenți. Astfel, ajungem la cifra dramatică cu care România se confruntă astăzi: 2.600 de medici pediatri în toată țara. În România, în acest moment sunt aproximativ 4 milioane de copii, iar anual se nasc peste 180.000.

„Numărul mare de consultații ne epuizează“..

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro