Mai multe judeţe din ţară se confruntă cu probleme privind imunizarea bebeluşilor cu vaccinul Hexacima, însă la Braşov nu se poate vorbi de o criză, medicii de familie avînd stocuri pentru încă două luni.
Vaccinul Hexacima, cel care imunizează copiii împotriva a șase boli, lipseşte din cabinetele medicilor de familie din mai multe judeţe de câteva săptămâni, existînd întârzieri în aprovizionarea cu acest vaccin la nivel naţional.
Contractul cu firma producătoare a fost semnat în luna martie, însă producătorul nu a putut asigura stocul. Problema ar urma să fie remediată în următoarele zile, urmând să fie semnat un nou contract, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.
Totuşi, la Braşov nu suît aprobleme cu vaccinul Haxacima pentru bebeluşi. Potrivit directorului DSP Braşov, dr. Lavinia Buvnariu, la medicii de familie există stocuri pentru încă două luni, respectiv 1.997 de doze de vaccin Hexacima. „La DSP Braşov nu avem acest vaccin, însă există distribuit în teritoriu la medicii de familie. Avem acoperire pentru încă două luni, cu posibilitatea redistribuirii dozelor de vaccin acolo unde este nevoie“, a spus dr. Buvnariu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro