Norme Coca 2023 - 2024

Medicii din maternităţi atrag atenţia asupra unei noi crize cu care se confruntă. Unităţile medicale nu mai au vaccinul contra Hepatitei B cu care ar trebuie să fie imunizaţi nou-născuţii în 24 de ore de la naştere. În lipsa vaccinului care ar trebui să fie asigurat gratuit, părinţii alarmaţi au început să colinde farmaciile pentru a-l achiziţiona din banii proprii.

Ministerul Sănătăţii, însă, dă asigurări că această problemă cu livrarea vaccinurilor va lua final în câteva zile. "Nu există o criză de vaccin pe piaţa românească. Am avut o problemă la achiziţia acestor vaccinuri, pentru că sunt tot mai puţini producători. Până la sfârşitul săptămânii următoare vom avea vaccinul pentru hepatita B. Toţi copiii vor fi vaccinaţi, nu vor exista bebeluşi care să nu îl aibă", au declarat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro