Norme Coca 2023 - 2024

În satul Liveni din comuna Manoleasa trăiesc peste 2.000 de suflete pentru care asistența medicală este o problemă. Pentru a beneficia de serviciile unui medic, aceștia trebuie să se deplaseze pe o distanță de 15 km până la cea mai apropiată unitate în care lucrează un medic.

Și asta în condițiile în care în localitate există un cabinet medical încă din 1989, dotat corespunzător. Dar lipsesc ...medicii!

Primarul Mircea Mihai a prezentat situația astăzi în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural,  în care președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, Costel Lupașcu, a prezentat situația sistemului de sănătate din județ.

Costel Lupașcu, președintele CJAS a precizat că situația de la Liveni este cunoscută, însă este necesar ca respectiva comunitate să întrunească 2.500 de membri pentru ca medicul de familie să își desfășoare activitatea.

„Ideea e simplă, noi avem toată deschiderea, se scoate post la concurs, se discută, important e să și meargă cineva acolo”, a spus Costel Lupașcu.

​Comuna Manoleasa este situată pe malul Râului Prut, la granița cu Republica Moldova. ​

 

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro