Norme Coca 2023 - 2024

Efectele nocive ale excesului de alcool sunt cunoscute: risc sporit de apariţie a bolilor hepatice, a depresiei şi de moarte prematură. Dar un program special de pe website-ul Rehabs arată şi care sunt efectele consumului ridicat de alcool asupra aspectului fizic, după ani de abuz.

fata-si-alcoolul

Încărcând o fotografie în secţiunea Your Face as an Alcoholic a website-ului Rehabs,  utilizatorii pot vedea cum le-ar afecta alcoolul înfăţişarea după 5 ani, 10 ani, 15 sau 20 de ani de consum susţinut.

Alcoolul deshidratează organismul, având efecte dăunătoare asupra pielii şi părului, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

La nivelul feţei, consumul de alcool în exces poate avea ca efecte înroşirea feţei, umflarea ei (din cauza limfei care iese din vasele dilatate), capilare sparte, ten uscat şi de o culoare nesănătoasă, deoarece alcoolul în exces secătuieşte rezervele de fier ale organismului şi poate duce la anemie. Pe termen lung, consumul mare de alcool subţiază pielea, vasele de sânge devin mai vizibile şi sub ochi apar cearcăne pronunţate.

Iar datorită faptului că alcoolul diminuează şi rezervele de vitamina C şi A, pielea devine mai vulnerabilă la factorii ambientali care produc îmbătrânirea ei, precum soarele şi poluarea, deoarece scăderea nivelului acestor vitamine determină scăderea producţiei de colagen, care menţine aspectul tânăr al pielii.

Aportul masiv de alcool secătuieşte şi rezervele de vitamine B, iar ca urmare a acestor deficienţe, alcoolicii pot prezenta iritaţii ale pielii şi erupţii cutanate asemănătoare eczemei.

Marii consumatori de alcool tind să aibă mai puţină grijă de sănătatea lor în general, fiind mai predispuşi să şi fumeze, astfel încât în corpul lor se cumulează efectele mai multor obiceiuri nesănătoase.

Sursa: Mail Online

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro