Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Medicii de la Spitalul Judeţean Baia Mare ajung să câştige foarte bine. Multe cadre medicale plecate spre spitalele private s-au întors recent la spitalul de stat, tocmai pe acest considerent

Autor Angela Sabau

Sursa Adevarul.ro

Managerul Spitalului Judeţean Baia Mare, Sorina Pintea, spune că modelul pe care îl aplică nu este nou, dar că este foarte simplu să facă rost de bani pentru a-i motiva pe medici, dar şi pentru aparatură. Ea a explicat că, încă din 2013, pe vremea când era manager la Spitalul TBC din Baia Mare, a implementat acest sistem prin care jumătate din banii care se încasează din serviciile medicale prestate la cererea pacienţilor sunt alocaţi echipei medicale care le realizează.

„E vorba de serviciile medicale la cerere. De exemplu, te duci la Radiologie, dar programarea la RMN prin Casa de Asigurări se face prin ianuarie, pentru că atât sunt fondurile. Dar, dacă vrei să faci contra cost, legea ne permite să oferim servicii medicale la cerere. E legal, putem face contra cost, la cerere, în Ambulator, în Laborator, se poate oriunde.

Şi am luat decizia ca 50 % din banii încasaţi să revină ehipei medicale. Suma revine pe stat de plată, nu facem contract de muncă separat pentru asta”, a explicat Sorina Pintea, managerul unităţii medicale. 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro