Norme Coca 2023 - 2024

doktor-v-derevne-02doktor-v-derevne-03doktor-v-derevne-04doktor-v-derevne-05

În Rusia nu este chiar o mare bucurie să fii medic, cel puţin nu din punct de vedere financiar şi în niciun caz la sat. Un venit de 10.000 de dolari anual este un vis imposibil pentru mulţi.

De cele mai multe ori, în mediul rural, doctorul are cabinetul în acelaşi loc unde locuieşte şi cum consultaţiile şi tratamentul sunt gratuite, localnicii aduc diverse atenţii când vin la consultanţii. De obicei este vorba de de-ale gurii.

English Russia arată cum arată viaţa unui medic de la ţară în Rusia. După ani de pregătire şi eforturi, perspectiva nu este deloc una roz. Câştigă cel mult 400 de dolari pe lună, iar foarte multe alternative de distracţie nu-s.

Un ziar, o revistă şi discuţii cu oamenii din sat. Despre viaţă culturală nici nu poate fi vorba. În schimb există acces la internet, chiar dacă semnalul la iPhone se prinde într-un singul loc din casă, tot este mai bine decât de loc, iar oamenii au grijă ca doamna doctor care îi vizitează atunci când boala nu le permite să ajungă ei la cabinet, să aibă parte de peşte sau vânat.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro