O clinica aflata intr-o modesta cladire din zona Brooklyn, New York, a inregistrat in 2012 incasari de 4,1 milioane de dolari din sistemul de asigurari de sanatate american Medicare.

Clinica a tratat in acel an, conform documentelor Medicare, 1.950 de pacienti. Acestia au necesitat 94 de sedinte, ceea ce duce la un total de 183.000 de sedinte de tratament pe an, 500 pe zi, 21 pe ora, scrie New York Times.

Ce a starnit insa mirarea specialistilor din medicina? Potrivit actelor oficiale, toate aceste sedinte au fost sustinute de un singur om. El se numeste Wael Bakry, are 42 de ani si nu este cardiolog, oncolog sau medic internist, ci fizioterapeut.

Fizioterapia atrage, intr-adevar, foarte multi bani din sistemul Medicare (ocupa locul 10 din 74 in clasamentul specialitatilor medicale la acest criteriu), iar zona Brooklyn este renumita in domeniu. Top 10 al clinicilor de fizioterapie care au absorbit cei mai multi bani din Medicare include 5 unitati din Brooklyn.

Wael Bakry nu a infirmat cifra de 4,1 milioane de dolari, suma pe care ar fi castigat-o clinica sa, dar a catalogat datele Medicare ca fiind "inselatoare". El a spus ca o singura persoana nu putea sa sustina atatea tratamente. "Nu sunt Superman", a declarat Bakry.

Compania lui Bakry numara peste 20 de fizioterapeuti si asistenti care lucreaza in 4 saloane. Toata activitatea acestora a fost facturata pe numele lui Bakry, pentru ca el detine licenta.

Mai mult, Bakry opereaza 3 clinici in Queens, dar el nu a mai lucrat in afara cladirii din Brooklyn de ani de zile, adresa la care Medicare ii trece toate facturile.

Administratia Obama a decis recent sa publice datele privind facturile din sistemul de sanatate. Multi au aplaudat masura, pe motiv ca pune in lumina costurile sanatate si ofera publicului posibilitatea sa compare performantele doctorilor si tratamentelor oferite.

Dar asociatia profesionala American Medical Association a criticat decizia, afirmand ca astfel au aparut pe piata informatii neconforme cu realitatea. Si in plus, aduce prejudicii de imagine unor specialisti ca Wael Bakry.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro