Norme Coca 2023 - 2024

Indiferent de tipul viciului, el îţi pune în pericol sănătatea pe măsură ce timpul trece. Dacă încă nu vrei să consulţi un medic pentru a primi ajutor în acest sens, mai ales dacă este vorba despre un viciu care nu îi afectează pe ceilalţi în mod direct, poţi apela la disciplină mentală.

Aşadar, urmează şi tu câţiva paşi în acest sens:

1. Fii sigură că vrei să renunţi la viciul pe care îl ai şi transformă acest lucru într-o intenţie.

2. Cercetează modul în cre îţi afectează viaţa viciul respectiv. În acest mod, vei descoperi care sunt argumentele care te vor convinge să faci marele pas.

3. Nu te mai gândi la obiectul viciului tău. De exemplu, dacă eşti dependentă de mâncarea nesănătoasă, evit-o pe cât posibil şi foloseşte-ţi mintea pentru a crea noi meniuri alcătuite din alimente care sunt benefice pentru organismul tău, notează divahair.ro.

4. Imaginaţia are puteri nebănuite! Gândeşte-te că nu mai ai vicii, că duci o viaţă sănătoasă şi, cu cât vei face acest lucru mai des, cu atât mai uşor îţi va fi să îl pui în aplicare.

5. Spune "Nu" atunci când mintea alunecă spre obiectul viciului tău. În acest fel, vei întrerupe impulsul neuronal de pe calea creată de vechiul obicei şi vei reuşi să creezi una nouă.

6. Foloseşte metoda aversiunii: spune-ţi în gând că mâncarea la care pofteşti şi care reprezintă un viciu este stricată, are un gust foarte neplăcut, îi face rău organismului tău.

7. Decide cu ce vrei să înlocuieşti obiectul viciului tău. De exemplu, alege să faci sport în loc să mănânci dulciuri şi menţine-ţi atenţia fixată pe acest ţel.

8. Transformă obstacolele în lucruri pozitive. Gândeşte-te la beneficiile pe care le vei avea din renunţarea la vicii şi porneşte cu entuziasm pe noul drum.

9. Meditaţia te va ajuta să îţi găseşti forţa interioară pentru a-ţi atinge scopul. Studiile neurologice dovedesc eficienta metodelor de meditaţie asupra minţii prin studiul realizat pe călugării tibetani.

10. Spune-ţi mereu "Pot să fac lucrul acesta, pot să scap de vicii!". În acest mod, vei crea noi căi neuronale şi vechile obiceiuri nesănătoase vor părea din ce în ce mai îndepărtate, iar tu nu vei mai simţi nevoia să apelezi la ele.

Urmează aceste sfaturi şi vei scăpa de vicii într-un timp scurt. În acelaşi timp, ai grijă ca somnul tău să fie odihnitor , pentru că oboseala duce la instalarea unor afecţiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare şi diabetul.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro