Norme Coca 2023 - 2024
Creierul este unul dintre cele mai complexe organe pe care le studiază oamenii de ştiinţă. Chiar dacă în ultimul timp, studiile au scos la iveală din ce în ce mai multe informaţii despre modul în care funcţionează acesta, oamenii de ştiinţă continuă să îl analizeze pentru a scoate la lumină şi mai multe detalii despre el.Astfel, într-un nou studiu, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Columbia au analizat grosimea creierului şi potenţiala sa legătură cu religia. Rezultatele cercetării au indicat că nivelul crescut de credinţă religioasă este asociat cu o creştere a grosimii scoarţei cerebrale.Pentru cercetare, oamenii de ştiinţă au recrutat 103 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani. Echipa de specialişti, coordonată de Lisa Miller, a evaluat, de două ori de-a lungul studiului, cât de mult credeau participanţii în religie. Astfel, ei i-au întrebat pe subiecţi cât de des merg al biserică şi cât de importanţă este pentru ei. De asemenea, cercetătorii au măsurat şi grosimea zonei corticale din creierii participanţilor.

În urma cercetării s-a constatat că oamenii care considerau că religia are o însemnătate mai mare aveau un cortex mai gros în unele zone.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au notat că această grosime a fost asociată un riscul individului de a suferi de depresie. Astfel, oamenii care au cortex mai subţire, au un risc mai mare de a suferi de depresie.

Totuşi, cercetarea nu a indicat o legătură între mersul la biserică şi grosimea cortexului.

În ciuda descoperirii acestor legături între religie, grosimea cortexului şi riscul de depresie, oamenii de ştiinţă susţin că pentru moment poate fi vorba doar de simple asocieri şi nu relaţii cauză-efect.

 descopera.ro
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro