Oamenii de ştiinţă au o veste bună pentru cei ce nu au timp sau chef să meargă la sală pentru a face sport.

Specialiştii afirmă că nu este nevoie să petrecem multe ore în sala de sport pentru a scăpa de grăsimea nedorită, subliniind că doar trei minute de activitate fizică intensă pe săptămână ar putea fi suficientă pentru a ne ajuta să slăbim.

Secretul constă în perioade scurte de exerciţii fizice foarte intense, cunoscute sub numele de HIIT - high-intensity interval training.

Conform cercetătorilor de la universităţile din Birmingham şi Nottingham, o astfel de sesiune realizată o dată pe săptămână este mai eficientă decât activitatea zilnică la sală.

HIIT stimulează eliberarea de hormoni care ard grăsimile, ajutând la reducerea ţesutului adipos nedorit. De asemenea, acest tip de exerciţiu fizic mută glucoza din sânge în ţesutul muscular, unde este arsă ca energie în loc să fie convertită în grăsime.

De asemenea, şedinţele scurte de activitate fizică intensă reduc apetitul, spre deosebire de şedinţele lungi, care de multe ori dau senzaţia de foame şi duc la mâncarea unui volum mai mare de alimente.

„HIIT e foarte bun în ceea ce priveşte creşterea transferului de glucoză spre muşchi într-un timp foarte, foarte scurt”, explică profesorul James Timmons de la Universitatea Birmingham.

„Atunci când facem exerciţii fizice foarte intense, acestea duc la eliberarea unor hormoni care descompun grăsimea. Ei ajută la arderea grăsimii în timp, după ce am efectuat exerciţiile HIIT”, a mai spus profesorul Timmons.

Sursa: Deccan Chronicle

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro