Cum funcţionează? Microparticulele sunt puse într-o capsulă şi sunt injectate în sânge. Acolo se lovesc cu globulele roşii ale sângelui şi transferă apropae automat 70% din oxigenul pe care-l conţinut. Iepurii pe care a fost testat acest remediu au reuşit să reziste 15 minute fără să folosească nasul sau gura. Dar pentru oameni când ar putea fi folosită tehnologia? În cazul accidentelor, doctorii nu reuşesc să insereze un tub respirator imediat. Aşadar, o asemenea injecţie ar putea rezolva problemele acestea.
“E un substitut de oxigen pe termen scurt”, a declarat cardiologul John Kheir din Boston. Echipa sa a dezvoltat şi testat remediul în 2012.
Mulţi se vor întreba dacă tehnologia ar putea fi folosită pentru a ajunge la adâncimi foarte mari fără o butelie de oxigen. Ei bine, doctorii spun că nu se poate aşa ceva, pentru că ar însemna să putem respira lichid. Şi încă nu am ajuns la această performanţă. Soluţia doctorilor este în continuare în faza de testare, pentru că ar putea da complicaţii. Practic, se înjectează un lichid cu oxigen în sânge.
Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
(Eveniment cu prezenta fizica)