Norme Coca 2023 - 2024

O serie de imagini animate impresionante arată efectele devastatoare ale toxicomaniei asupra înfăţişării oamenilor.

Imaginile fac parte dintr-un proiect numit Faces of Addiction, realizat de Rehabs.com – o asociaţia cu scop educaţional, care acţionează în vederea conştientizării, de către public, a problemelor asociate cu dependenţa de droguri, alcool şi alte substanţe.

Spre deosebire de obişnuitele perechi de imagini statice „înainte şi după”, aceste imagini animate permit vizualizarea procesului de declin fizic al dependenţilor – 13 bărbaţi şi femei care au fost arestaţi în repetate rânduri în SUA, sub diferite acuzaţii legate de droguri precum metamfetamină, cocaină, heroină sau tranchilizante.

În afară de problemele legate de slujbă, de casă, de relaţiile cu prietenii şi familia, dependenţa de droguri are un impact foarte sever asupra sănătăţii şi aspectului fizic al toxicomanilor, iar acest impact nu este nicăieri mai evident decât pe chipul acestor oameni.

Efectele devastatoare ale consumului de droguri acoperă o întreagă gamă de aspecte, de la ulceraţii ale pielii şi alte tipuri de leziuni cutanate, până la căderea dinţilor şi la îmbătrânirea accelerată a organismului, foarte vizibilă la nivelul feţei.

În afară de efectele directe ale drogului asupra organismului, dependenţii alunecă rapid într-un mod de viaţă care îi face să-şi neglijeze sănătatea şi aspectul fizic, deoarece devine mai importantă obţinerea, cu orice preţ, a drogului. Ca urmare, unii dintre ei arată de două ori mai în vârstă decât sunt, iar înfăţişarea lor se poate schimba dramatic chiar de la un an la altul, reflectând degradarea progresivă a organismului.

Mai multe imagini aici

Surse: Mail Online, Rehabs.com

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro