Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Toate donațiile pentru pacienți și cadre medicale trebuie făcute direct de companii, nu de persoane fizice, a precizat directorul Asociației pentru Protecția Pacienților (ANPP), Vasile Barbu. De asemenea, cei care vor să facă donații sunt sfătuiți să discute înainte cu fiecare spital în parte pentru a vedea care este procedura. 

Totodată, produsele trebuie livrate cu un proces verbal. 

Astfel, la Spitalul de Urgență Floreasca trebuie discutat cu purtătorul de cuvânt al instituției, Bogdan Opriță, care poate fi contactat la numărul de telefon 021.599 23 00. 

La Spitalul Universitar trebuie discutat la ”direcție”, angajații spitalului vor ști despre ce este vorba. Din partea ANPP poate fi contactată șefa secției de chirurgie plastică, doctorul Zaharia, la numărul de telefon 021.318 05 19. 

La spitalul Bagdasar produsele trebuie aduse la camera de gardă. Este bine să sunați înainte la numărul de telefon 021. 334 30 25. 

De asemenea, la Spitalul de Chirurgie Plastică și Operatorie trebuie contactat managerul pentru donații către cadre medicale. Persoana de contact este doctorul Adrian Stanculea, la numărul de telefon  021.224 09 46. 

La Spitalul Universitar de Urgență Militar, poate fi contactată doctorul Geta Drosu, Director Îngrijiri Medicale, la numărul de telefon 021.319 30 51. 

Spitalele Capitalei aveau, duminică la prânz, internaţi 140 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi doar o victimă neidentificată, la Spitalul de Arși, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt 24 de pacienţi, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arşi - 27, la Bagdasar Arseni - 22, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" -cinci, Spitalul "Sf Ioan" - opt, Spitalul Elias - 15, Spitalul Militar - 11, Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci, Spitalul Gerota -trei şi la Spitalul SRI - cinci.

Potrivit ministrului Sănătății, 80 - 90 de pacienți sunt în stare critică şi foarte gravă.

În urma incendiului de vineri seară din clubul colectiv și-au pierdut viața 31 de persoane. Două tinereau murit, duminică dimineață, la Spitalul Bagdasar și la Spitalul de Arși. 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro