În cazul în care ai impresia că partenera te înşală, sperma te poate trăda. Un sexolog susţine că până la 40% din spermatozoizii ejaculaţi sunt, de fapt, spermatozoizi „kamikaze“ sau „luptători“ programaţi să împiedice sperma altcuiva să fertilizeze ovulul partenerei.

Atunci când un bărbat este suspicios la adresa fidelităţii partenerei, numărul spermatozoizilor agresivi creşte pentru a se lupta cu eventualii spermatozoizi intruşi, notează „Daily Mail“.
„Cercetătorii au studiat spermatozoizii şi se pare că există spermatozoizi kamikaze, ucigaşi, care sunt creaţi special pentru luptă. 40% din sperma ejaculată este proiectată pentru a se lupta cu spermatozoizii altui bărbat“, conform sexologului american Lindsey Doe.
Acest lucru înseamnă că 40% din sperma ejaculată nu este programată să fertilizeze ovulul femeii, ci este acolo pur şi simplu pentru a împiedica spermatozoizi străini să facă asta. Metoda prin care se realizează această luptă este denumită de dr. Doe drept „blocaj“.
Spermatozoizii kamikaze se folosesc de codiţele lor pentru a „ţese“ un fel de ziduri sau baricade. Experimentele anterioare susţineau că aceşti spermatozoizi din componenţa „ţesăturii“ sunt slăbiţi sau chiar morţi.
Însă, aceşti spermatozoizi luptători îşi fac apariţia atunci când bărbatul crede că partenera îl înşală, mărind astfel nivelul de protecţie la adresa „spermei intruse“ însă reducând semnificativ şansele ca femeia să rămână gravidă. În timpul ovulaţiei, se deschid un fel de canale spre ovul exact pe măsura spermatozoizilor . Dr. Doe susţine că aceste canale sunt blocate de kamikaze pentru a împiedica spermatozoizii altui bărbat să pătrundă.

Totuşi, dr. Doe a specificat că această teorie este încă dezbătută, unii oameni de ştiinţă negând-o complet. Însă, profesorul John Belote de la Universitatea Syracuse din New York, SUA, a confirmat teoria printr-un experiment realizat în laborator asupra musculiţelor „beţive“ (drosophila melanogaster, sau, pe scurt, drosofila).
Prin alterarea genetică a musculiţelor, profesorul Belote a reuşit să creeze spermatozoizi al căror „cap“ străluceşte în culoarea roşie sau verde. A reuşit apoi să studieze cum spermatozoizii de la doi masculi intră în competiţie pentru a fertiliza femela şi a descoperit că acest proces chiar are loc: există spermatozoizi care au ca unic rol „lupta“ cu spermatozoizii străini.
  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro