Diete, sfaturi, studii – toate dedicate păstrării greutătii optime si a ”descărcării” corpului de kilogramele în plus. Potrivit uneia dintre aceste cercetări, cura de slăbire presupune nu numai ce serviti la masă, ci să mâncati la anumite ore, considerate ideale – v-ati potrivit ceasul?

Studiul, la care referire Daily Mail, face legătura între orele de masă si cura de slăbire :
- Micul dejun: între 7 si 7,30 dimineata, ora ideală, potrivit calculelor specialistilor,  fiind 7,11;
- Prânzul: între 12,30 si 13, mai precis 12,38;
- Cina: între 18 si 18,30, ora ideală fiind 18,14.

Circa o mie de persoane au participat la această cercetare si mai mult de jumătate dintre ei recunosc că sunt în contratimp cu aceste ore, practic, au avut în farfurie cele mai multe calorii între orele 18 si 22. Si, totusi, trei sferturi dintre respondenti cred că micul dejun e cea mai importantă masă de peste zi si este esential să tină seama de aceasta când urmează o cură de slăbire. Toti atâti cred că cina nu ar trebui să depăsească, ca si aport caloric, masa din mijlocul zilei. De asemenea, studiul arată că cei mai multi oameni sunt constienti că, dacă sar peste o masă a zilei, o cură de slăbire devine ineficientă.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro