Norme Coca 2023 - 2024
Cutremurator! 200 de pacienti ai unui spital,

Un spital australian si-a prezentat scuze, joi, dupa ce a anuntat din greseala medicii de familie a 200 de pacienti că acestia au decedat, desi ei erau in viata, relatează AFP.

Austin Hospital din Melbourne şi-a dat seama de eroare după câteva ore şi a contactat imediat medicii respectivi pentru a-i informa că este o greşeală.

Unul dintre ei a avut totuşi timp să sune un membru al familiei unui pacient pentru a-i transmite condoleanţe, potrivit cotidianului Herald Sun.

Grupul Austin Health a afirmat că trimiterea notelor la 30 iulie este rezultatul unei "erori umane", comise în urma unei schimbări a procedurilor informatice.

 

Cei 200 de pacienţi erau de fapt pe lista externărilor.

"Problemele legate de informatică nu pot în niciun caz să prejudicieze îngrijirile pe care le primesc pacienţii şi nici încrederea în sistemul de sănătate", a reacţionat preşedintele Asociaţiei medicilor australieni din statul Victoria, Tony Bartone.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro