”Medicul de familie m-a trimis aici ori să-mi dea o adeverinţă, ori să-mi dea cardul - din două una, că el medicamente nu eliberează fără card”, povesteşte un pacient, potrivit stiri.tvr.ro.

Oamenii care aşteaptă la coadă nu primesc nici un răspuns concret în privinţa eliberării cardurilor. ”Nu ne spune nimic, spune că se tipăresc”, arată un asigurat.

Potrivit autorităţilor, furnizorii sunt obligaţi să ofere servicii medicale persoanelor asigurate, indiferent dacă au card sau nu.

”Aici nu pot să spun decât că este vorba despre exces de zel (...) Legea prevede foarte clar acea situaţie în care cardul nu a fost emis şi persoana este asigurată - această constatare a calităţii de asigurat se face prin interogarea sistemului”, spune Robert Dâncă, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Şi totuşi, medicii de familie susţin că fără adeverinţa de asigurat nu pot prescrie tratamente.

”De fapt, în programele în care lucrăm există un tab pe care îl accesăm şi scriem acolo numărul adeverinţei medicale care ţine loc de card şi este foarte bine să fie folosită inclusiv adeverinţa în locul cardului”, a declarat pentru Ştirile TVR preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Anca Deleanu.

Adeverinţa de asigurat costă 13 lei şi este valabilă 3 luni. Dar calitatea de asigurat poate fi verificată pe site-ului www.cnas.ro.

În acest moment, la Iaşi sunt aproximativ 20.000 de carduri de sănătate neridicate.

Sursa : http://www.libertatea.ro/

 

Pacientii clujeni sunt tratati de catre CJAS ca niste servitori de cea mai josnica speta 

 Clujenii s-au săturat de cozile care se formează zilnic la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj pentru ridicarea cardului de sănătate şi reclamă lipsa de respect a angajaţilor faţă de proprii contribuabili.

 

Bomba analizelor va exploda in toamna: TIC TAC , TIC TAC… analizele la intrarea in colectivitate OBLIGATORII sau NU , dar pe banii parintilor

Analizele medicale cerute la înscrierea copiilor în şcoli şi grădiniţe ar putea să nu mai fie obligatorii începând cu acest an * pentru cele trei analize, un părinte trebuie să plătească aproximativ 120 de lei, acestea nefiind decontate

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro