Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Persoanele care se simt cu 3-4 ani mai tinere decat varsta lor reala au o rata a mortalitatii mai scazuta decat cele care se simt de varsta reala sau mai batrane, sustine un studiu publicat luni si citat de AFP. Cercetatorii au analizat date dintr-un studiu despre imbatranirea a 6.489 persoane, cu varsta medie de 65,8 ani, iar rezultatele au fost publicate in revista medicala americana JAMA Internal Medicine.

Cele mai multe dintre acestea (69,6%) se considerau cu trei-patru ani mai tinere decat varsta lor, 25,6% aveau sentimentul varstei reale, iar 4,8% se percepeau mai in varsta cu peste un an. Pe parcursul analizei, care a durat 99 de saptamani, cercetatorii au constatat ca rata mortalitatii a fost de 14,3% in randul celor care se simteau mai tineri, de 18,5% in grupul celor care isi simteau varsta cronologica si de 24,6% in randul participantilor care se percepeau mai batrani.

Potrivit oamenilor de stiinta, cercetarea a indicat o puternica legatura intre felul in care ne percepem varsta si mortalitatea cardiovasculara, dar nu si cu mortalitatea cauzata de cancer.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro