Norme Coca 2023 - 2024

Prefectul Lucian Simion a solicitat pentru astăzi o întunire reprezentanţii medicilor de familie din judeţul Tulcea, ca urmare a mai multor sesizări venite de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Sesizările sunt cu privire la nenumăratele cazuri de urgenţe minore care ajung la spital deşi ar putea fi rezolvate de medicii de familie.

pacienti la usa

Dar care medici de familie?”, s-au întrebat şi unii dintre primarii din judeţ care i-au confirmat prefectului faptul că unii nu prea stau la program. Alţi primari, în schimb, ştiu că situaţia e similară, dar nu recunosc poate şi pentru că au făcut eforturi mari să-i aducă în comună.

„Am solicitat o întrunire cu reprezentanţii medicilor de familie pentru că nu pot trece cu vederea sesizările de la UPU Tulcea (Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean). Situaţia a scăpat oarecum de sub control şi după ce noul contract cadru nu mai obligă medicii să angajeze asistente medicale şi am informaţia că multe cabinete medicale din judeţ funcţionează fără asistente medicale”, a declarat prefectul Lucian Simion.

Tot azi, alte probleme din sănătate vor fi dezbătute la Prefectură, inclusiv cea a vaccinului antigripal care va ajunge mai târziu la Tulcea după ce licitaţia de achiziţie a ministerului s-a anulat.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro